Selasa, 4 Januari 2011

Open marriage

Definition: An open marriage is the term often used to describe a marriage relationship where the husband and wife have no reservations about one another being sexually involved with other people.

Opsss.. i am being so open this time..:P.. istilah open marriage ni memang biasa di Barat. Tapi di Malaysia masih sangat taboo. Betulkah begitu? Mari kawan2 kita bagi pendapat tentang isu ini. Kerana bagi saya, memang tak siapa yang nak membicarakan isu ni dengan terbuka. Tapi pengalaman saya bertemu dengan beberapa orang membuatkan saya terfikir adakah gejala ini dah menular di sini?

Antara situasi2nya: seorang makcik bercerita tentang suaminya yang ada affair dengan perempuan lain (janda). Tapi masih nak meneruskan perkahwinan nya dengan alasan demi kebaikan anak2. So korang rasa ni open marriage tak? means dia dah tau mr husband is having affair with other woman and still pretending nothing happen.....??

And of cos kes2 affair isteri org dengan husband orang. Contohnya di Putrajaya on last Ramadhan where a woman (someboddy's wife and a man ( laki orang) kena tangkap khalwat di kuaters kerajaan. Do you think their spouse tau tak tentang kecurangan pasangan masing2?

And actually banyak lagi kes2 macam ni. Bezanya di Barat they are so open to declare they have an open marriage, di sini people are so closed minded to admit it..

3 ulasan:

  1. kunon-kunon nak jage maruah kot..

    BalasPadam
  2. berbalik kepada yg asal..rujuk kepada agama..maner yg salah tu tetap salah

    BalasPadam
  3. out of topic. besarnye gambar muka! haha

    BalasPadam