Rabu, 7 Julai 2010

dunia hari ini..

aku suka observe orang...but bukan sebab nak jaga tepi kain org..tapi sekadar memenuhi masa lapang. when i did, aku selalu meletakkan diri aku in that person's shoes....dan dengan tulus hati aku jarang berprasangka.. (baik ni)

tapi kadang2 sikap tak berprasangka ni telah memakan diri aku..(banyak kali lak tu terkene..) suka sangat tolong orang dengan seikhlas dan semampunya. sebab aku percaya kalau kita mampu dan ada orang memerlukan, kita wajib tolong. tapi baru2 ni aku sangat2 sedih. sebab adalah seorang hamba allah ni yang aku dah tolong macam-macam (tak yah ceritala) telah menjadi gunting dalam lipatan. aku betul2 anggap kawan. bila anggap kawan aku letak la sedikit kepercayaan dan perhatian. tak sangka pulak dia boleh memfitnah dan memburukkan aku di belakang. pedihnya hati.

lepas tu dia boleh tuduh aku pengkhianat sebab menyebar fitnah tentang dia...helllo! sapa buat sapa? aku lah manusia yang paling tak ambik pot ngan masalah orang.uwaaaaa!!!! kenapa???
tapi bila fikir2 balik...biarkanla..serahkan kepada Yang Maha Tahu. cuma hati agak TERKILAN. i am a good listener but always ignore what my heart is saying...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan