Langkau ke kandungan utama

Selamat kembali

 Welcome back to my dear self to Blogger.

Menelusuri kembali zaman aktif di blog sebelum media sosial. Rupanya saya sudah lama berkecimpung dalam pembinaan konten dalam bentuk penulisan. Juga seingat saya, dulu saya seorang yang sangat komited membaca bagi mencari bahan-bahan untuk konten blog. 

Jujur, saya rindu. Dan saya bertekad menajamkan semula skil penulisan saya yang semakin tumpul dek kerana kemalasan dan gajet. 

Hantaran ini saya anggap sebagai permulaan dan langkah pertama saya untuk kembali ke arena ini. 


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tun Dr Mahathir Mohamad: Menuntut perlucutan jawatan P. Waytha Moorty sebagai Menteri di Jabatan PM dan Senator

Petisyen ini digerakkan oleh Gerakan Pengundi Sedar (GPS) Content-Type: multipart/alternative; boundary=AlternativeBoundaryString --AlternativeBoundaryString Content-type: text/plain; charset="UTF-8" Hello there, I just signed the petition "Tun Dr Mahathir Mohamad: Menuntut perlucutan jawatan P. Waytha Moorty sebagai Menteri di Jabatan PM dan Senator Petisyen ini digerakkan oleh Gerakan Pengundi Sedar (GPS)" and wanted to see if you could help by adding your name. Our goal is to reach 10,823 signatures and we need more support. You can read more and sign the petition here: https://chn.ge/2OQmnp3 Thanks! Zara --AlternativeBoundaryString Content-type: text/html; charset="UTF-8" Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Hello there,<br/><br/>I just signed the petition "Tun Dr Mahathir Mohamad: Menuntut perlucutan jawatan P. Waytha Moorty sebagai Menteri di Jabatan PM dan Senator<br/><br/>Pe

Skandal bini orang : bila yang haram nak dihalalkan

Panas tajuk kali ini. Post pembukaan setelah lama blog ni bersawang. Banyak topik nak ulas, tapi ini topik paling menarik. Kisahnya, baru-baru ini terlihat di MukaBuku tentang skandal pengarah sebuah jabatan kerajaan dengan seorang wanita berstatus bini orang (kebenaran cerita - Wallahualam). Aku cuma nak ulas tentang isu itu. Ramai yang keji. Tapi itulah realiti. Aku dah jumpa kes macam ni dah lama. Dari zaman aku belajar lagi. Sampai tertanya juga, kenapa mesti bini orang? Dah tentu kau tak boleh nikah. Dah tentu hukumnya HARAM Itulah...kadang-kadang yang haram tu nampak indah macam syurga. Syaitan dan berjanji nak sesatkan anak cucu Adam sampai kiamat. Yang halal kat rumah nampak buruk, yang haram.tu jugak kau selera. Sebab tu aku pernah dengar, jihad pertama kita sebagai manusia ialah melawan nafsu. Jihad tau. Bukan senang nak lawan nafsu. Aku pun sama. Semoga kita semua dilindungi. Ni pendapat aku..mungkin faktor penyebab terjadinya perkara ini ialah bila kita semaki

Dia sudah ingin berangkat pergi..

Dia sedang bersiap Sudah hampir tiba waktu untuk dia pergi... Tanpa pasti adakah aku akan masih bertemunya lagi tahun hadapan.. Dan yang pasti aku masih leka membiarkannya ketika dia masih di sini.. Ramadhan bakal pergi esok... Adakah aku akan bertemu lagi Ramadhan akan datang...